Burger vegetarian @ Simbio

Unde mananc cei mai buni burgeri din Bucuresti

De când a început moda burgerilor gourmet în România, am încercat și noi câțiva. Unii ne-au mers la suflet, alții au mers către gunoi. însă pe baza experiențelor personale putem să facem un top al câtorva locuri în care se mănâncă cei mai buni burgeri din București.

Update: lista noastră cu burgeri buni din București, varianta 2017.

Principalul criteriu de departajare este gustul. Nu ținem cont de rasa din care provine carnea (Black Angus sau nu), de preț sau de aspect. întotdeauna comandăm burgerul bine făcut.

Locul 7: Deschis Gastrobar

La Deschis am mâncat un burger decent, nu foarte încărcat, acompaniat de cartofi (adevărați) prăjiți și un sosulet. Chifla e din comerț, însă nu e rea. Site. Fb. 4square. Instagram.

Burger @ Deschis Gastrobar
Burger @ Deschis Gastrobar

Locul 6: Vacamuuu

Vacamuuu e lăudat pentru steak-uri și burgeri premium. Aici am încercat pentru prima dată un burger din carne de vită Black Angus, în comparație cu unul din carne normală. Amândoi au fost delicioși, diferența fiind doar gustul de carne de vită puțin mai pronunțat la cel “de rasă”.  Mâncarea, ca de altfel și locul, ni s-a părut puțin mai pretențioasă: totul era aranjat la milimetru, nelipsind nimic din/de lângă burger: toppinguri, cartofi prăjiți delicioși, sos și sălățică.

Prețurile arată cam așa: chicken burger (32 lei), butcher burger (38 lei), cheese burger (39 lei), Angus 100% burger (55 lei). Site. Fb. 4square. TripAdvisor. Instagram.

A photo posted by Vacamuuu (@vacamuuuro) on

Locul 5:  Modelier

La Modelier am ajuns special pentru burger, căci arată bine pe net.  Realitatea a fost ca-n poze: ne-a întâmpinat un tocător de lemn imens, plin cu de toate: un burger serios, zemos și delicios, castraveciori murați, cartofi prăjiți și un sos la alegere. în meniu sunt burgeri cu carne de vită (26/29/39 lei), de miel (26/29 lei), de pui (24 lei) și vegetarieni (21 lei). Prețurile includ tot ce am menționat mai sus, și joia o bere din partea casei. Per total, mănânci bine aici. Site. Fb. 4square. TripAdvisor. Instagram.

 

Locul 4: Burger Van

La Burger Van apelăm de obicei când suntem prin oraș și ne e foame ACUM! Verificăm unde se află rulotele, ne îndreptăm spre locul magic și în mai puțin de 10 minute de când am dat comanda suntem cu burgerul în gură.  Burgerii pe care i-am mâncat până în octombrie 2015 erau puțin mai micuți decât prin alte părți, gustoși, însă chiflele erau din cele cumpărate de la supermarket, ceea ce face ca ansamblul să piardă puncte la capitolul gust. O dată cu apariția fratelui mai mare, Burger Van Bistro, am înțeles că a apărut și un furnizor  de chifle proaspete și home-made, iar burgerii sunt mai măricei, pe măsura chiflelor. Prețurile și denumirile însă văd că nu s-au schimbat: honest burger (15 lei), royal w cheese (18 lei),  frenchie (18 lei), double trouble (24 lei), el guapo (20 lei). Există bineînțeles și varianta vegetariană, tree hugger (15  lei). Cartofii (prăjiți, cu ceddar, chipsuri sau dulci) se plătesc separat (7-9 lei). Site. Fb. 4square. TripAdvisor. Instagram.

Burger Van, cei mai buni burgeri din Bucuresti
Burger @ Burger Van

 

Locul 3: Switch.eat

La Switch.eat am încercat burgerii la scurt timp de la inaugurare și nu am fost impresionați. însă oamenii de acolo au luat în serios feedback-ul primit și au revenit cu un burger mult îmbunătățit. Variantele actuale sunt zemoase, ingredientele se îmbină armonios și, cel mai important, carnea (vită Black Angus) nu se mai sfărâmă. Burgerii poartă în general numele topping-ului ce iese în evidență: classic (26 lei), onion rings (28 lei), spicy (27 lei), tex-mex (29 lei), chicken BLT (24 lei), veggie (24 lei).  Au și varianta skinny, fără chiflă, numită “burger steak” (24 lei). Burgerul e foarte bun și consistent și fără însoțitori, dar apar lângă el din oficiu: un coșuleț cu sosuri îmbuteliate (mai iute, mai puțin iute, mai usturoiat, barbecue etc), două sosuri de acompaniament (rancher și maioneză cu ustoroi) și cartofi wedges sau pai (cartofii nu-s cine știe ce). . își merită pe deplin locul printre cei mai buni burgeri din București. Fb. 4square. TripAdvisor. Instagram.

 

Locul 2: Simbio

La Simbio am găsit de fiecare dată un burger consistent și delicios. Chiflele sunt făcute chiar în bucătăria lor și au miros de pâine de casă. Există o variantă “skinny”, fără chiflă, numită “naked burger” (30 lei). Carnea e condimentată simplu și are gust de carne adevărată de vită.  După câteva topping-uri adăugate între carne și capacul de la chiflă, ajungem la denumiri: one (34 lei), two (34 lei), classic (27 lei), quinoa burger (24 lei).  Toți burgerii vin însoțiți de cartofi la cuptor sau o sălățică verde. Site. Fb. 4square. TripAdvisor. Instagram.

Locul 1: Vivo Fusion Food Bar

Cel mai bun burger din București, după părerea noastră, e la Vivo. Câștigă detașat la capitolul gust, iar ingredientele sunt proaspete și de calitate. Chifla este făcută chiar de ei, e pufoasă, bine rumenită și nu dă senzația de prea multă pâine în raport cu celelalte componente ale burgerului. Carnea (vită) e tranșată și tocată în fiecare dimineață, condimentată doar cu sare și piper la gătire; nu am găsit niciodată zgârciuri. Topping-urile variază în funcție de gusturi și din acest motiv burgerii de la Vivo au nume amuzante inspirate din filme celebre: Game of Dijons, Breaking Gouda, Chicken of Wall Street etc.

Prețurile variază, de la 17 lei (burgerul vegetarian și cel de pui), 18 (burger clasic), până la 28 de lei (burgerul casei cu extra carne). Cartofii prăjiți nu sunt incluși în prețul burgerilor, dar și aceștia sunt printre cei mai buni cartofi pe care i-am mâncat într-un restaurant (au usturoi, parmezan și pătrunjel). încă un plus ar fi sosul Sriracha care e plăcut de picant și întregește gustul burgerului. Site. Fb. 4square. TripAdvisor. Instagram.

Cam asta ar fi lista cu cei mai buni burgeri din București, după gusturile noastre de amatori în ale gastronomiei. Deja avem părerea formată despre raportul preț-calitate și cam o dată la 2 săptămâni ajungem în fața unui burger. Prin rotație, ajungem fie la Vivo când putem sta pe terasă (înăuntru se fumează), fie la Burger Van când ne grăbim și suntem în zonă sau vrem să luăm la pachet, fie la Switch.eat sau Simbio pentru că au spațiu de nefumători.

Dacă mai știți și alte locuri cu burgeri buni, dați-ne de veste, să le încercăm și noi! 🙂
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.