burgeri buni din Bucuresti, Burgerul de acasa

Lista noastră cu burgeri buni din Bucuresti

Am intrat în 2017 cu apetitul intact și noroc că moda burgerilor gourmet încă se mai poartă în România. De la ultimul nostru articol despre unde găsim cei mai buni burgeri din Bucuresti, am mai testat câteva locuri interesante și iată că preferințele noastre s-au schimbat puțin.

Asadaaaar, unele locuri încă au rămas pe lista cu burgeri buni din Bucuresti și chiar au urcat în top. De menționat ar mai fi că în lista de mai jos am adăugat doar burgerii care ne-au plăcut și dacă ar fi să le dăm note, diferența dintre ei ar fi foarte mică (toți ar primi o notă undeva între 9.50 și 10). Dar hai să nu mai lungim vorba așa aiurea, să vedem ce-am mai băgat la ghiozdan în ultima vreme.

Burgeri buni din Bucuresti, varianta cu update:

Premiul pentru cea mai bună improvizație:
Burgerul nostru de-acasă 🙂

Acasă nu este numele vreunui restaurant sofisticat, ci al locului unde, dacă nu e lene, ne mai “fabricăm” câteodată burgeri. După rețeta lui Jamie Oliver, carnea de vită e udată cu un strop de bere, sărată și piperată, apoi aruncată pe tigaia de fontă încinsă. De obicei folosim chifle ciabatta (de la Mega), puse pe grătar să se prăjească puțin. De opționale ne ocupăm cu ce-avem prin casă, dar e musai să fie belșug! Așa că punem la bătaie: castraveți murați, ceapă, roșii, avocado, frunze de salată, roșii uscate (cel mai bun ingredient ever!), brânză cheddar sau gorgonzola. Nici la sosuri nu ne zgârcim, așa că avem: sos de iaurt cu usturoi, sos de iaurt cu miere și muștar, sos de roșii, Sriracha. Avantajul (sau dezavantajul) este că acasă nu ne putem opri doar la un burger, ci trebuie să încercam vreo 2-3 variante diferite de combinare a ingredientelor.
Site. Fb. Foursquare. Instagram.

Premiul 1 cu coroniță: Simbio

După ce am colindat prin multe părți, am ajuns la concluzia că burgerul de la Simbio e preferatul nostru. A primit note maxime (în stilul Nadia Comăneci) datorită gustului, varietății ingredientelor și a constanței în preparare. Mereu cu ingrediente proaspete, burgerul de la Simbio e cel pe care ne putem baza. Unde mai pui că pe la diverse evenimente îl produc și în varianta mini, super drăguță și adorabilă.
Site. Fb. Foursquare. TripAdvisor. Instagram.

 

Premiul “burgerii care îți umplu sufletul,
nu doar stomacul”: Furgoneta Street Chefs

Marea noastră revelație în materie de burgeri este Furgoneta Street Chefs. În această furgonetă se produce cel mai delicios burger take-away din București. Denumirile sunt foarte simpatice, căci aceștia sunt burgerii care îți umplu sufletul, nu doar stomacul: ăla clasic și bun (15), ăla adevărat (18), ăla cu capră (18), ăla fără carne (18), ăla de miel (18), ăla cu avocado (18), ăla mare (24). Cartofii prăjiți vin separat. Furgoneta își are tabăra de bază pe strada Buzesti 59 sau mai poate fi găsită pe la diverse festivaluri.
În weekend, când traficul prin oraș e mai lejer, sunt 90% șanse să mâncăm cel puțin o dată burgeri de la ei. Mr. Departedecasă îl ia de obicei pe ăla cu avocado, iar Mrs. Departedecasă pe ăla cu capră (fără aluzii, vă rog!). Furgoneta Street Chefs e o variantă foarte bună și pentru când avem musafiri și vrem să îi impresionăm cu niște “burgeri buni din Bucuresti” 🙂
Site. Fb. Foursquare. TripAdvisor. Instagram.

 

Premiul “2 burgeri frumoși!”: Coftale

Mergând des la Coftale pentru cafeaua bună (și pentru că este cea mai apropiată cafenea de specialitate de noi), am ajuns să descoperim burgerii din meniu. Există doar două variante, burgerul cu somon, bun de te lingi pe degete, și cel cu carne de vită, bun de lingi farfuria. Amândoi sunt însoțiți de cartofi prăjiți. Buni și ei!
Site. Fb. Foursquare. TripAdvisor. Instagram.

 

Premiul pentru diversitate: Switch.eat

Switch.eat stă bine la capitolul consistență, burgerii de aici sunt așa cum ne-am obișnuit: excelenți. Aici ne place faptul că în fiecare săptămâna au un burger special, #burgeroftheweek, care ne îmbie întotdeauna la încercat noutăți. Altfel, am comandă de fiecare dată același lucru, căci dacă ne place… de ce să schimbăm? 🙂
Site. Fb. Foursquare. TripAdvisor. Instagram.

 

Premiul Burgerfest: Circus Pub

De Circus Pub am aflat după ce am fost la Burger Fest și am auzit că au câștigat competiția burgerilor, dar n-am apucat să gustăm chiar atunci. Ulterior i-am vizitat și am savurat până la ultima îmbucătură burgerii din meniu. Există diverse variante de burgeri, cu prețuri între 18-25 lei (parcă), ce vin însoțiți de cartofi (adevărați) prăjiți și un sos foarte yummy cu usturoi. Nu că ar conta prea mult, dar nouă ni s-au părut că aceștia ar fi cei mai mari burgeri din câți am mâncat până acum. Și mari, și delicioși. We win!  🙂
Site. Fb. Foursquare. TripAdvisor. Instagram.

 

Premiul pentru consecvență: Burger Van & Burger Van Bistro

Am vizitat de câteva ori Burger Van-ul din curtea Cinema Elvira Popescu și o dată Burger Van Bistro.  Au schimbat chiflă, ceea ce e un lucru bun. Burgerii sunt în continuare delicioși, consistenți și… gata repede când îți e foame 🙂
La Burger Van Bistro se găseste un sandviș foarte delicios cu pulled pork, pentru cine s-a săturat de burgeri.
Site. Fb. Foursquare. TripAdvisor. Instagram.

Bineînțeles că mai există mulți burgeri buni din Bucuresti ce trebuie încercați, de aceea lăsăm lista deschisă. Și vă încurajăm și pe voi să ne spuneți cu ce burgeri v-ați ghiftuit în ultima vreme și merită lăudați.


5 thoughts on “Lista noastră cu burgeri buni din Bucuresti”

 1. Si burgerul de la Grivita pub?(CEL MAI BUN DIN ROMANIA)
  Si burgerul de la Modelier?
  Si burgerul de la Black Buffalo(BAZ)?
  Burgerul de la burger van doar pentru consecventa?
  Switch.eat in top? WTF?! serios?
  In topul asta poate ar fi loc si pentru VIVO? Ce crezi?

  1. Mihail, in primul rand iti multumesc pentru comentariu.
   Acest articol este unul subiectiv si cuprinde burgerii pe care i-am incercat noi, autorii blogului Departe de casa, in anul 2016. Nicidecum nu vrea sa fie lista completa a “celor mai buni burgeri din Bucuresti” pentru ca nu am apucat sa ii gustam pe toti. Asadar, dintre cei pe care i-am mancat, astia de mai sus ne-au placut.
   Nu aveam cum sa punem Grivita Pub dau Buffalo Baz pentru ca nu am fost acolo.
   Nu am mai mentionat Vivo si Modelier pentru ca nu le-am mai vizitat in 2016, insa ele se afla in alt articol de-al nostru: http://departedecasa.com/unde-mananc-cei-mai-buni-burgeri-din-bucuresti/
   Avand in vedere ca preferintele noastre sunt ale noastre si sunt personale, cred ca poate ar trebui sa nu ne “certi” atat de tare 🙂

   1. Buna Alina,
    Multumesc pentru raspuns..
    Va recomand cu caldura sa incercati si burgerii din locurile mentionate de mine.. Poate poate , vi se va modifica topul facut!

  2. Cum ai putea compara Modelier sau VIVO cu Switch.eat? La VIVO și Modelier, carnea are 1 cm. Vorbim de un hamburger, unde carnea ar trebui să primeze.

   La VIVO cartofii sunt congelați. Con-ge-lați. Serios acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.