Castele din Bavaria: Schloss Lichtenstein

De departe cel mai fotogenic castel bavarez dintre cele 3 vizitate, castelul Lichtenstein (Schloss Lichtenstein) sta protapit pe un colt de stanca, cu vedere spre valea Echaz. Construit pentru a aduce un omagiu timpurilor medievale, castelul Lichtenstein este cunoscut si sub numele “Castelul de basm al Württemberg-ului”.

Schloss Lichtenstein

E situat chiar la marginea lantului muntos Schwabian Alb. Istoricii spun ca pe aceasta stanca exista o fortareata inca din sec. XII. Prin sec. XVI, aceasta si-a pierdut statutul de cetate de scaun si s-a ruinat o data cu trecerea timpului. Prin 1840, contele de Württemberg, inspirat de romanul “Lichtenstein” al lui Wilhelm Hauff, a construit castelul in stil ne-gotic pe care il putem vedea in prezent.

Castelul este acum detinut de Ducele de Urach si este deschis pentru vizite. Ca in cazul castelului Hohenzollern, am vizitat doar exteriorul. Interiorul se pare ca gazduieste o colectie de arme si armuri vechi. Panorama de pe stanca este impresionanta.

Castelul are o parcare incapatoare unde pentru un pret modic am lasat masina pe durata vizitei. Uma s-a bucurat si ea sa mearga pe potecile din curtea castelului si sa miroasa stanci istorice. 🙂

Schloss Lichtenstein Panorama Schloss Lichtenstein
Daca ti-a placut articolul, te rugam sa ne urmaresti si pe social media 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.