Castele din Bavaria: castelul Lichtenstein

Castelul Lichtenstein (Schloss Lichtenstein) este de departe cel mai fotogenic castel bavarez dintre cele 3 vizitate de catre noi in sudul Germaniei. Sta cocotat pe un colt de stanca, cu vedere spre valea Echaz. Construit pentru a aduce un omagiu timpurilor medievale, castelul Lichtenstein este cunoscut si sub numele “Castelul de basm al Württemberg-ului”.

Schloss Lichtenstein

Castelul Lichtenstein este situat chiar la marginea lantului muntos Schwabian Alb. Istoricii spun ca pe aceasta stanca exista o fortareata inca din sec. XII. Prin sec. XVI, aceasta si-a pierdut statutul de cetate de scaun si s-a ruinat o data cu trecerea timpului. Prin 1840, contele de Württemberg, inspirat de romanul “Lichtenstein” al lui Wilhelm Hauff, a ordonat constructia castelului in stil ne-gotic pe care il putem vedea in prezent.

Castelul Lichtenstein a fost proiectat de catre arhitectul Karl Alexander Heidelhoff, cunoscut pentru munca sa ca si arhitect al orasului Nuremberg, dar si pentru multe proiecte de restaurare a cladirilor si monumentelor vechi germane. Numele castelului are semnificatia de “piatra stralucitoare”.

Castelul este acum detinut de Ducele de Urach si este deschis pentru vizite. Ca in cazul castelului Hohenzollern, am vizitat doar exteriorul. Interiorul se pare ca gazduieste o colectie de arme si armuri vechi. Panorama de pe stanca este impresionanta.

Castelul Lichtenstein are o parcare incapatoare unde pentru un pret modic am lasat masina pe durata vizitei. Catelusa noastra Uma s-a bucurat si ea sa mearga pe potecile din curtea castelului si sa miroasa stanci istorice. 🙂 Castelul este dog friendly, iar proprietarii permit chiar si intrarea cu patrupedul in interiorul castelului, daca poate fi tinut in brate.

Schloss Lichtenstein Panorama Schloss Lichtenstein
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.