Prima iesire din tara cu fetita noastra a fost in primavara lui 2017, o frumoasa calatorie cu bebelusul in Alicante. Abia ajunsesem in etapa in care calatoriile isi schimba focusul pe distractia si nevoile copilului. La 6 luni si 1 saptamana, incepusem usor diversificarea si fetita noastra statea sprijinita in fundulet. Avea doua somnuri pe zi, care se intamplau fie plimbata in sistem de purtare, fie in pat (niciodata in carucior).
Drumul catre Alicante
Initial luasem bilete de avion catre Valencia pentru luna martie, ca sa mergem intr-un loc cald si insorit. Planurile ne-au fost schimbate cand am aflat de celebrele Fallas din Valencia (sarbatori cu multe statuete uriase din carton, artificii si pocnitori). Este un eveniment deloc pe placul bebelusilor, care se sperie de zgomote si au nevoie de liniste ca sa doarma o mare parte din zi. Pana la urma am zburat in VLC si de acolo am luat tren spre Alicante, iar la intoarcere am zburat catre casa direct din Alicante.
Fiind primul zbor cu bebelusul, ne-am pregatit mult inainte dupa cum puteti citi si in articolul special dedicat zborului cu bebelus mic. Am avut emotii mai mari ca niciodata, insa totul a mers destul de bine: bebelusa a dormit alaptata in avion, s-a jucat, a papat, am folosit si masa de schimbat din toaleta 🙂 toate bune. Ajunsi in Valencia, am luat trenul spre gara centrala, dupa care am mers pe jos spre o gara invecinata de unde am luat tren spre Alicante, nu inainte de a admira cateva fallas din zona.
Calatorie cu bebelusul in Alicante: cazarea
Ne-am rezervat un apartament super dragut si cu review-uri bune pe booking.com, unde ne-am simtit foarte bine: era spatios, cu mult loc de explorat pt bebelusa, era central dar nu foarte central, aproape de baruri, restaurante si cafenele, aproape de Mercado Central, dar si de plaja/mare. Si in plus, era si decorat foarte original.
In Alicante sunt multe optiuni interesante de cazare, hoteluri boutique doar pentru adulti, hoteluri cu mix dejun inclus, cazari pentru buget redus, apartamente etc. In medie, un hotel de 3 stele situat in Alicante costa € 85,40 pe noapte. Zonele populare pentru a sta in Alicante sunt Alicante City Centre, Plaja San Juan și Albufereta.
Apartamentul in care am stat, Tomate Rooms, este localizat chiar la marginea centrului istoric, cunoscut de localnici ca “El Barrio”. In fiecare dimineata coboram la restaurantul Lizarrán (Rambla) unde luam micul dejun traditional (inclus in pretul apartamentului): o felie de paine prajita, unsa cu ulei de masline si rosii zdrobite, alaturi de un pahar de suc de portocale proaspat stors si o cafea. Desi nu pare cine stie ce, avea gust de vacanta si era tot ce ne trebuie.
Ce am facut timp de 5 zile cu bebelusul in Alicante
In cateva cuvinte: am hoinarit pe strazi toata ziua.
Dupa micul dejun, plecam la pas pe strazile inguste ale orasului, pana la singura cafenea de specialitate din oras in 2017. Asteptam sa se faca ora 10 ca sa se deschida (oamenii cu copii mici sunt foarte matinali).
Plimbari cu bebelusul prin Alicante La pas pe stradutele din Alicante
Dupa cafea si o briosa, impingeam carutul pana la Mercado Central, unde intram ca sa facem cumparaturi: fructe proaspete, legume, carne. Cate un fresh. Hai si niste jamon, si putina branza. Si asa umpleam carutul cu merinde.
Apoi ne indreptam spre apartament (daca aveam alimente perisabile), sau catre port, catre plaja, am urcat si la castelul Santa Barbara. Intr-o zi am mers cu tramvaiul pana la El Campello si de acolo ne-am intors mare parte din drum pe jos, in plimbare. Fetita dormea in timpul zilei in sistem de purtare, iar noi ne bucuram de plimbari.
Plimbare prin imprejurimi Castelul Santa Barbara
Restaurante in Alicante
Ca peste tot in Spania, restaurantele sunt un obiectiv de vizitat in sine, mai ales cele de tapas. Am incercat si noi cateva, (Sento a fost preferatul) caci la restaurantele clasice era greu de prevazut cand putem ajunge, avand un program de bebelus de respectat.
Intr-o zi am facut un drum special de-a lungul Costa Blanca, pentru a lua pranzul la restaurantul Casa Julio, unul dintre cele mai apreciate restaurante din zona. Mancarea a fost delicioasa, insa timpul de asteptare a fost cam mare. Dupa aceasta experienta, ne-am limitat la barurile de tapas din oras, unde servirea este foarte rapida.
Multe dintre restaurante sunt inchise in intervalul de “siesta”, de obicei intre orele 16-20.
Specialitati locale de incercat: diverse feluri de tapas, paella, fructe de mare, vinuri.
Concluzii
Aceasta este prima calatorie in care nu am facut lista cu obiective de vizitat, nu am avut zilele organizate dinainte si nici un fel de plan in general. Cumva multe dintre obiectivele de vizitat din Alicante pur si simplu ne-au iesit in cale, avand in vedere ca orasul este mic, e si greu sa ratezi ceva.
Cel mai mult ne-a placut superbul cartier Santa Cruz, dar si plimbarea la castelul Santa Barbara.
Per total, ne-am simtit foarte bine in prima calatorie in afara tarii cu bebelusul, am fost multumiti de alegerea facuta si de faptul ca ne-a placut tuturor calatoria.
2 thoughts on “Calatorie cu bebelusul in Alicante”