Obiective de vizitat in Alicante, ce merita vazute

Spuneam intr-un articol anterior ca in Alicante am ajuns cu bebelusul nostru de 6 luni pentru aproximativ 5 zile. Deci programul nostru a fost “bebelusesc” si total neplanificat. Chiar si asa, am ajuns sa vedem aproape tot orasul si multe din obiective de vizitat in Alicante ne-au iesit in cale pe parcursul plimbarilor.

Alicante este un oras micut ce poate fi parcurs la pas, pe jos. In afara de o calatorie cu tramvaiul spre El Campello, de-a lungul Costa Brava, nu am luat niciun mijloc de transport in comun.

Am ales sa ne cazam la Tomate Rooms, un apartament foarte dragut si central, ca sa fim aproape de multe obiective de vizitat in Alicante, dar si de restaurante si plaja.

Obiective de vizitat in Alicante: Paseo de la Explanada

Explanada de España este o promenada maritima strajuita de palmieri, ce se intinde paralel cu portul, de la Puerta del Mar la parcul Canalejas. In parcul acesta se afla arbori de cauciuc si un ficus secular urias care umbreste aproape tot parcul. Aleea promenadei este realizata dintr-un mozaic ce imita valurile marii, compus din bucati de marmura in 3 culori diferite: rosu de Alicante, crem ivoire si negru Maquina.

Obiective de vizitat in Alicante - 
paseo explanada

Obiective de vizitat in Alicante: Plaja Postiguet

Cea mai centrala plaja din Alicante, plaja Postiguet este marginita de baruri si restaurante, are nisipul fin si din loc in loc locuri de joaca pentru copii, dusuri, toalete. Exista parcare, statie de autobuz si de tramvai chiar langa plaja.

Obiective de vizitat in Alicante - plaja postiguet

Alte plaje deosebite de langa Alicante:

 • plaja San Juan
 • plaja Cabo de la Huerta
 • plaja Almadraba
 • plaja La Albufereta
 • plaja Saladares-Urbanova
 • plaja de pe insula Tabarca
 • plaja Aguamarga – o plaja amenajata special pentru caini

Paseo de Gómiz

Aceasta promenada margineste plaja Postiguet. Are cateva rampe care ofera o priveliste frumoasa asupra zonei, iar in timpul festivalului Les Fogueres de Sant Joan este o zona foarte animata.

Obiective de vizitat in Alicante, paseo de Gomiz

Obiective de vizitat in Alicante: Castelul Santa Barbara

Castelul Santa Barbara se afla pe varful muntelui Benacantil (166m) si este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Alicante. Vizita la castel dezvaluie sute de ani de istorie, dar si o minunata priveliste catre golful in care se afla Alicante si catre marea Mediterana. “La Torreta” este partea centrala si cea mai inalta, contruita in secolul XV si contine cele mai vechi ramasite ale fortaretei initiale. In jurul ei s-au contruit in secolul XVI alte anexe: sala de arme si alte saloane. In secolul XVIII s-a construit un al 3-lea nivel, cu rol de fortificatie.

Pentru noi a fost o vizita placuta la castel, am urcat cu liftul si am explorat imprejurimile cu bebelusul in sistem de purtare, dupa care am coborat pe o poteca direct in carterul Santa Cruz. Detalii despre acces in castelul Santa Barbara gasiti aici.

Schitul si cartierul Santa Cruz

Pe pantele muntelui Benacantil se afla schitul Santa Cruz ce dateaza din secolul XVIII si are mare importanta religioasa pentru localnici. In jurul lui se afla cartierul cu acelasi nume, un loc pitoresc ce ne-a inveselit pe loc. Casele sunt superb decorate, inghesuite unele in altele si se simte o briza mediteraneeana si la propriu si la figurat. Un loc minunat, ascuns, ce abia asteapta sa fie descoperit.

Obiective de vizitat in Alicante, Santa Cruz

La Rambla de Mendez Nunez

La Rambla este o artera ce leaga centru Alicante de port, separand districtul central de districtul Santa Cruz. Rambla este punctul de pornire pentru festivaluri si evenimente mari in oras.

Obiective de vizitat in Alicante, Rambla Mendez Nunez

Obiective de vizitat in Alicante: Mercado central

Mercado Central este unul dintre obiectivele turistice de neratat in Alicante, caci aici se gasesc toate bunatatile gastronomice locale. Piata a fost deschisa in 1921, intr-o cladire monument construita in 1922-1912. Are aproape 300 de comercianti. Noi ne-am facut drum la piata aproape in fiecare zi (este deschis de la 7 la 14:30-15, de luni pana sambata) pentru a ne aproviziona cu fructe si legume, carne pentru gatit acasa, mezeluri si branzeturi.

Locuri ce nu le-am vazut dar sunt pe lista de obiective de vizitat in Alicante pentru data viitoare:

 • Parcul El Palmeral (un parc cu multi palmieri multe specii de plante locale, cascade, lacuri, locuri de joaca pentru copii)
 • Insula Tabarca, aflata la 11 mile marine de oras. Se ajunge cu vaporul (20 euro costa biletul) din portul Alicante iar calatoria dureaza aproximativ o ora. Pe insula sunt plaje cu nisip fin si apa cristalina, un port pescaresc si restaurante unde se poate servi specialitatea locala, “caldero” (un preparat delicios din peste si orez, gatit intr-o “caldare/tuci” – de aici si numele).
 • muzee: muzeul Hogueras (cu statuete uriase de carton pregatite special pentru Festivalul “Hogueras de San Juan” – Focurile de Sfantul Ioan); muzeul Ocean race (singurul muzeu din lume dedicat navigatiei pe mare); muzeul Nasterii Domnului (cu tema religioasa)
 • calatorii de o zi catre Benidorm, cascada Algar, degustari de vin, sailing
 • parcuri de distractie si zoo pentru copii (nu sunt in oras): Terra Mitica Benidorm, Mundomar Benidorm, Aqualandia, Rio Safari Elche.
Obiective de vizitat in Alicante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.