Halloween-ul este un eveniment foarte popular în Vest (vorbim mai mult de America și Anglia) și este o prescurtare de la “All Hallows’ Eve“. Tradițiile populare s-au pierdut în negura timpului și acum Halloween-ul este o zi în care majoritatea au o scuză să se costumeze mai mult sau mai puțin înspăimântător și să mănânce multe dulciuri.
în mod tradițional, Halloween-ul se sărbătorește pe 31 Octombrie, dar in Anglia pregătirile încep încă de la începutul lunii. Continue reading →
Uneori, locurile în care călătorești te marchează într-atât încât te întrebi cum ai trăit până atunci fără să vezi cutare lucru; după ce am ajuns la târgul de Crăciun din Viena, am știut că nimic nu va mai fi la fel.
Târgul ăsta de Crăciun dă un fel de de dependentă: din momentul în care l-ai văzut prima dată, vrei să îl vezi în fiecare an. și nu numai atât, dorința devine din ce în ce mai îndrăzneață, în fiecare an visezi la un târg: mai mare, mai frumos, cu mai multă atmosferă, mai multe decorațiuni, mai mult vin fiert, mai spre Germania… Dar să ne calmăm puțin.
Guest post scris de Vera, căreia îi mulțumesc pentru că s-a lăsat convinsă să ne împărtășească impresiile ei despre vizita în Bruxelles. 🙂
Tot ce știam despre Belgia înainte de a vizita această țară a fost că seamănă mult cu Franța. Din păcate nu putem să confirmăm pentru că nu am fost încă în Franța, dar dacă este adevărat cu siguranță pot trage concluzia că merită și ea o vizită pe îndelete.
Așa că în lipsă de prea multe informații, am preferat să tragem propriile concluzii dintr-o scurtă excursie în Belgia.
1. Cum am ajuns la Bruxelles
Compania low-cost Ryanair zboară zilnic din București către Brussels Charleroi, așa că am pândit prețuri bune care au și apărut pentru luna octombrie. După ce perioada a fost stabilită a rămas să găsim soluții pentru a ajunge efectiv în Bruxelles având în vedere că orașul Charleroi este la 60 de km distanță. Cea mai ieftină soluție este să rezervați un loc în mașina unui belgian care face naveta și oferă locurile pe care le are libere pe Bla Bla Car. Dacă nu este posibil din cauză că nu sunt curse sau nu aveți încredere să călătoriți în mașina unui străin, există și tren dar și autocar dar la prețuri mai mari, în funcție de cât de apropiat este momentul rezervării de data călătoriei.
2. Primele impresii.
La sosirea în Bruxelles am avut senzația de oraș modern și foarte bine securizat din moment ce în jurul Comitetului European (unde ne-a lăsat șoferul nostru) survola constant un elicopter.
Cu cât ne-am îndepărtat de acest centru al instituțiilor Europei, am observat stiluri de case foarte diferite de tot ce am cunoscut până atunci, într-un fel semănau cu casele de turtă dulce:
Grădina botanică Kew, cunoscută sub numele oficial în engleză Royal Botanic Gardens, Kew, este situată în regiunea Richmound, în sud-vestul Londrei și se poate ajunge la destinație cu metroul londonez, trenul sau cu mașina.
Cu aproximativ 121 de hectare (~1.21406 km2), este în top 5 printre cele mai mari grădini (botanice) din lume și este lider mondial în cercetarea și prezervarea a peste 33 000 specii de plante. Pentru a vizita Kew Gardens trebuie să vă alocați măcar o zi întreagă, dacă doriți să vedeți cel puțin atracțiile principale din grădină. Din fericire, există un trenuleț care face un traseu complet al grădinii, unde șoferul este și ghid. Acest trenuleț se poate lua direct din fața intrării și este inclus în prețul biletului; iar traseul complet durează în jur de 1 oră dacă nu doriți să coborâți.
Printre atracțiile principale de la Kew Gardens se numără:
De când a început moda burgerilor gourmet în România, am încercat și noi câțiva. Unii ne-au mers la suflet, alții au mers către gunoi. însă pe baza experiențelor personale putem să facem un top al câtorva locuri în care se mănâncă cei mai buni burgeri din București.
Principalul criteriu de departajare este gustul. Nu ținem cont de rasa din care provine carnea (Black Angus sau nu), de preț sau de aspect. întotdeauna comandăm burgerul bine făcut.
Canterbury este un oraș medieval din regiunea Kent și face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Arhitectura orașului este predominată de clădiri medievale și de cea mai veche catedrală din Anglia, Catedrala din Canterbury. Canterbury este și un centru comercial foarte mare atrăgând turiști din toată lumea ajungând astfel cel de-al doilea oraș vizitat din Anglia, după Londra.