Top 5 muzee de văzut în Londra - 3. Greenwich

Top 5 muzee de văzut în Londra

Odată cu luna Noiembrie vine și sezonul ploios și cețos în Anglia. Deși temperaturile nu sunt foarte scăzute, temperatura medie pentru luna Noiembrie în Londra fiind de 14 °C, umiditatea ridicată și vântul face ca vremea să fie foarte răcoroasă.

într-un post anterior Alina vă propune un traseu cu cele mai populare și cunoscute Obiective turistice de vizitat din Londra, dar în această perioadă a anului venim cu o recomandare.

Așadar ca să scăpați de frig și de umezeală, pentru această lună vă propunem activități “indoor” în Londra ca shopping, pubing și cel mai cultural dintre ele vizitatul muzeelor. Pentru această ultimă activitate am făcut un Top 5 de muzee de văzut în Londra plus două mențiuni speciale. Topul nu este în funcție de popularitate, ci l-am făcut în funcție de preferințele noastre.

Sunt trei caracteristici comune între muzeele propuse:

  1. Intrarea în muzeu este gratis. De cele mai multe ori se acceptă donații, iar majoritatea expozițiile temporare sunt pe bază de bilete, care se cumpără de la intrare.
  2. Sunt deschise în fiecare zi.
  3. Muzeele sunt foarte mari și necesită cel puțin o zi să le vizitați. Nu vă faceți griji că sunt cantine și zone de relaxare în toate muzeele propuse.

Top 5 muzee de văzut în Londra (în ordine descrescătoare):

5. NATURAL HISTORY MUSEUM

Adresa cu link către Google Maps: Cromwell Rd, London SW7 5BD
Web Site: www.nhm.ac.uk
Program: Luni – Duminică 10:00 to 17:50

Impresii personale: începem topul cu Natural History Museum unde veți descoperi evoluția vieții pe pământ. Muzeul este foarte popular și de aceea o să găsiți coadă la intrare tot timpul, dar în special în vara. Recomandarea noastră este să mergeți în sezonul de toamnă-iarnă în timpul săptămânii, pentru a putea admira exponatele pe îndelete.

 

4. V&A MUSEUM

Adresa cu link către Google Maps: Cromwell Rd, London SW7 2RL
Web Site: www.vam.ac.uk
Program: Luni – Duminică 10:00-17:45

Impresii personale: V&A Museum este prescurtarea de la Victoria and Albert Museum și este unul dintre cele mai mari muzee de artă și design din Londra. Printre colecțiile din muzeu se numără: Prelucrarea metalului, Bijuterii, Fashion, Arta în Asia, Fotografie contemporană și multe expoziții legate de obiecte și evoluția acestora.

 

3. ROYAL MUSEUMS OF GREENWICH

Adresa cu link către Google Maps: Park Row, Greenwich, London SE10 9NF
Web Site: www.rmg.co.uk
Program: Luni – Duminică 10:00–17:00

Impresii personale: Royal Museums of Greenwich este format din următoarele obiective turistice: National Maritime Museum, Royal Observatory Greenwich, The Queen’s House și Cutty Sark. Fiecare dintre aceste obiective sunt foarte elaborate și foarte interesante de văzut. Noi am apucat să vedem doar National Maritime Museum și pe lângă Royal Observatory Greenwich. La muzeul maritim veți putea vedea istoria marinei și a imperiului britanic. Pentru a ajunge la observatorul astronomic din Greenwich trebuie să urcați un deal destul de abrupt. Odată ajunși în vârf puteți să vizitați Flamsteed House și Meridian Courtyard, unde puteți face o poză pe Meridianul 0 și de unde se poate vedea o panoramă spectaculoasă a Londrei.

 

2. BRITISH MUSEUM

Adresa cu link către Google Maps: Great Russell St, London WC1B 3DG
Web Site: www.britishmuseum.org
Program: Luni – Duminică 10:00-17:30 (Vinerea se închide la ora 20:30)

Impresii personale: Printre cele mai cunoscute muzee și cel mai vizitat din Londra, British Museum oferă multă istorie de vizitat și expoziții temporare sau permanente. Dacă doriți să-l vedeți pe tot într-o singură zi, vă spunem de pe acum că este aproape imposibil. Iar dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție și totuși vreți să vedeți acest muzeu foarte interesant există o cameră cu “rezumatul” a tuturor lucrurilor din muzeu la intrarea în muzeu în dreapta. Noi am fost de vreo 4 ori până acum și încă nu am reușit să îl vedem pe tot.

 

1. SCIENCE MUSEUM

Adresa cu link către Google Maps: Exhibition Rd, London SW7 2DD
Web Site: www.sciencemuseum.org.uk
Program: Luni – Duminică 10:00-18:00

Impresii personale: și pe primul loc se află Science Museum, fiind favoritul nostru, poate și din cauza că avem o mică pasiune pentru știință. Aici se pot vedea multe lucruri care au pus bazele științei actuale de la revoluția industrială, care a pornit din Anglia, la matematică, astronomie, istoria timpului și chiar și evoluțiile în medicină și istoria zborului. Este posibil să îl vedeți pe tot într-o singură zi, dar cu prețul de a nu învață nimic, ci doar de a face poze la exponate.

 

și nu pot să închid topul fără a menționa două dintre cele mai importante obiective turistice de vizitat în Londra. Vizitându-le pe toate o să aveți o mai bună înțelegere a culturii și filozofiei engleze.

Mențiune specială #1: MUSEUM OF LONDON

Adresa cu link către Google Maps: 150 London Wall, London EC2Y 5HN
Web Site: www.museumoflondon.org.uk
Program: Luni – Duminică 10:00-18:00

Mențiune specială #2: THE NATIONAL GALLERY

Adresa cu link către Google Maps: Trafalgar Square, London WC2N 5DN
Web Site: www.nationalgallery.org.uk
Program: Luni – Duminică 10:00-18:00 (Vinerea se închide la ora 21:00)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.