Baltic Bees (L-39C Albatross) @ BIAS 2015

Poze Bucharest International Air Show BIAS 2015

Tocmai a trecut un weekend de iunie cu multe evenimente în București. Bucharest International Air Show (BIAS 2015) a fost totuși în centrul acțiunii, fiind cel mai mediatizat dintre ele. Adevărul e că avioanele și-au făcut încălzirea deasupra Bucureștiului toată saptamâna, așa că era greu să nu te întrebi ce-i cu ele.

Câteva zeci de mii de privitori s-au perindat sâmbătă pe la Romaero Băneasa, deși a plouat puțin și găsitul unui loc de parcare în zonă nu e tocmai o treabă ușoară.

Mai jos, câteva poze de la BIAS 2015. Am făcut multe, am șters multe, am selectat doar câteva mai speciale. Oricum, nimic nu se compară cu experiența de acolo, când inevitabil îți scăpa câte-un “oau!”, “omg!”, “incredibil!” privindu-i pe piloți. Că tot veni vorba de piloți, am remarcat aptitudini extraordinare la oameni cu o vârstă la care nu m-aș fi așteptat: Jurgis Kairys (63, Lituania, Sukhoi Su-31) și un băiat de doar 29 de ani, pilot pe Eurofighter Typhoon.

I-am văzut pe Baltic Bees zburând în crepuscul și un Super Mushshak foarte curajos. Din păcate, mult așteptații Turkish Stars n-au mai ieșit a doua oară, din cauza plafonului de nori.

Concluzia e că trebuie să vedeți cu ochii voștri câte de spectaculoase sunt acrobațiile și mai ales să vă imaginați cât de multă muncă depun piloții, dar mai ales cât de mult curaj au. Mă opresc aici, înainte să apelez la rezerva de clișee pe care le-ați auzit cu siguranță la TV.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.