Halloween in Anglia

Halloween-ul este un eveniment foarte popular în Vest (vorbim mai mult de America și Anglia) și este o prescurtare de la “All Hallows’ Eve“. Tradițiile populare s-au pierdut în negura timpului și acum Halloween-ul este o zi în care majoritatea au o scuză să se costumeze mai mult sau mai puțin înspăimântător și să mănânce multe dulciuri.

în mod tradițional, Halloween-ul se sărbătorește pe 31 Octombrie, dar in Anglia pregătirile încep încă de la începutul lunii. Dacă treceți prin supermarket-urile din Anglia în luna Octombrie o să observați o secțiune dominată de culorile portocaliu/verde/negru, plină de dulciuri și de costume pentru copii. Pentru costume de adulți există o secțiune specială, care nu se găsește în supermarket, ci în magazine special deschise pentru acest eveniment. Majoritatea dintre aceste magazine se vor transforma în magazine cu decorațiuni de Crăciun începând cu luna noiembrie.

Ca să vă faceți o idee cum se sărbătorește Halloween-ul în Anglia am făcut o galerie de poze din diverse locuri cu decorațiunile de Halloween:

 

Evident, în Londra Halloween-ul se sărbătorește diferit față de restul Angliei. Londra oferă multe opțiuni de a petrece Halloween-ul:

 • Party-uri! Multe Party-uri tematice

https://instagram.com/p/9VpwAXkFhy/?taken-by=itsunknownuk

 • Ghost Tours

https://instagram.com/p/pUiBnssQut/?tagged=londonghosttour

 • iar pentru cei mai fancy, o cină într-un restaurant cu decorațiuni și mâncare special pregătită pentru acest eveniment

Pentru a vă face o idee ce puteți să faceți în acest week-end în Londra noi recomandăm site-ul Time Out, unde găsiți  toate evenimentele de Halloween în secțiunea Halloween in London.

https://instagram.com/p/9dpfATOd8J/?tagged=londonhalloween

 

Ca să intrăm și noi în spiritul Halloween-ului, toată săptămâna ne-am uitat la filme “horror”. Am pus special cuvântul horror între ghilimele pentru că eu nu pot să mă uit la filme cu fantome sau prea scary, de obicei am coșmaruri, dar am ales filme de genul Dark Fantasy, mai ales cele de la Tim Burton.

Mai jos am făcut o listă cu Filme Not-So Horror, de văzut în noaptea de Halloween:

 1. Sleepy Hallow
 2. Beetlejuice
 3. Ghostbusters
 4. Frankenwinee
 5. The nighmare before Christmas
 6. Paranorman
 7. Hocus Pocus – film foarte popular la TV în Anglia
 8. The Addams Family
 9. Practical Magic
 10. Harry Potter – știu că nu este horror, dar este un film perfect de Halloween cu și despre vrăjitoare
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.