Pura Vida Vama Veche, cazare dog friendly

Cazare dog friendly în România

Cam cât de greu e să găsești o cazare mișto (oricunde, nu numai în România)? Pe măsură ce adăugăm filtre, lista se restrânge: să fie curat, într-o locație bună, să aibă baie în cameră, wifi, mic dejun, posibilitatea unui loc de parcare, pat dublu, izolare fonică, duș sau cadă, o grămadă de opțiuni! Acum, adăugați filtrul “acceptă animale de companie“, sau cazare dog friendly, cum vreți să-i spuneți și mai rămân 10 rezultate, dacă aveți noroc și căutați într-un oraș mare. Cam asta pățim noi, cazările dog friendly în România sunt foarte rare.

Acest articol a fost actualizat cu noi idei de pensiuni pet friendly in Romania asa ca dati click pe acest link pentru a citi despre alte cateva locuri care ne plac mult si accepta animale de companie.

Din perspectiva noastră, putem spune că niciodată după ce am eliberat o cameră, nu se putea spune că a stat și un câine cazat. Curățăm întotdeauna părul, nu lăsăm câinele să se urce murdar pe cearșafuri sau să facă mizerie în cameră, întotdeauna avem o păturică sau un cearșaf extra la noi, ca măsură de precauție. Nici nu latră câinele nostru, așa de cuminte e!
Uneori, chiar ni se pare justificată o taxă în plus sau plata eventualelor pagube produse de patruped (deși la noi n-a fost niciodată cazul).

Din perspectiva hotelierului, înțelegem că e greu să primești oaspeți animale de companie: uneori fac gălăgie, lasă păr, se mai întâmplă și accidente prin cameră, ceilalți oaspeți nu sunt iubitori de animale. E greu să-i împaci pe toți, așadar multe gazde aleg să nu intre pe această nișă și fac pe plac majorității, adică adoptă no pets policy.
Deseori ne-am izbit de refuz din partea “micilor afaceriști” ca să zic așa, pensiuni pe Valea Prahovei sau Moeciu, cabane de munte etc. Ironic, acestea sunt cele care au “standarde” ridicate. Au fost câteva pensiuni unde i-am convins pe proprietari să ne primească, cu argumente: câine de talie medie, cuminte, nu face mizerie, nu strică, curățăm, plătim dacă e cazul.
La polul opus stau hotelurile (mici sau mari), care au reguli stricte: acceptă sau nu acceptă animale de companie în cameră. Există câteva opțiuni de cazare dog friendly în România, o bună parte din ele nici nu percep tarif suplimentar, yey!

Din perspectiva unora dintre clienți, poate li se pare normal (nouă nu!) ca dacă au închiriat o cameră, să abuzeze de ea. Menajera să frece covorul după ce câinele a intrat cu lăbuțele murdare sau și-a făcut nevoile acolo, că de-aia e plătită! Și dacă au și plătit extra charge pentru cazarea câinelui, atunci chiar își fac de cap. Decât să ai astfel de clienți, care își uită bunul simț acasă, mai bine n-ai deloc! Nu-i așa?

Așadar, iată o parte din locurile de cazare dog friendly din România unde am stat cu Uma:

Casa Tolstoi, Bran. Ar trebui să primească premiul pentru cea mai dog friendly cazare ever! Au până și un album pe Facebook cu patrupedele care le-au trecut pragul. De câteva ori pe an suntem și noi oaspeții lor și de fiecare dată ne simțim excelent. (Website, Booking.comFacebook, Tripadvisor, Foursquare)

Pensiunea La Residenza, Brașov. Foarte elegantă, cu mochetă pe jos (Uma e în extaz!) această pensine este preferata noastră în Brașov.  (Website, Booking.comFacebook, Tripadvisor)

Pura Vida Hostel, Vama Veche. Îi știam de mult pe proprietari că sunt iubitori de animale, căci au și ei un câine cu care călătoresc mult. Aici am mers la sigur cu Uma, fix în Vamă, pe plajă, fără să mai negociem detalii. (Website, Booking.comFacebook, Tripadvisor)

Pensiunea Transalpina Lac, Obârșia Lotrului. Uimitor că am găsit cazare dog friendly în această zonă. O pensiune foarte curată, într-o zonă frumoasă. (Website, Booking.comFacebook, Tripadvisor)

La Butoaie, Pietroasele. Cazare în butoaie de vin, într-o zonă viticolă la niște oameni buni și muncitori. Uma a fost și ea binevenită. (Website, Facebook)

Trenul-Hotel Carpatia Express, Vișeu de Sus. O cazare foarte originală, într-un tren cu cușete. Am avut loc cu toții într-o cușetă unde am petrecut două nopți confortabile. (Website, Booking.comFacebook, Tripadvisor)

Pensiunea Citadela, Sighișoara. O pensiune primitoare unde am stat cu Uma 2 nopți. (Website, Booking.comFacebook, Tripadvisor)

Club Vila Bran, Bran. Oameni dog friendly, cazare dog friendly, nu am avut probleme. (Website, Booking.comFacebook, Tripadvisor)

Pensiunea Greenhill, Brașov. Am fost aici o singură dată și ne-a plăcut mult. Se află cocoțată pe un deal verde (doooh!), e foarte cosy și are șemineu.  Nu mai primește animale de companie.

Hotel Împăratul Romanilor, Sibiu. Hotel destul de clasic, foarte central, am rămas uimiți că ne primesc cu Uma. Am stat într-o cameră cu pat la etaj, iar Umei îi era frică de trepte pe vremea aceea. Nu mai primește animale de companie.

Casa Roth, Sibiu. O pensiune “de familie” unde ne-am simțit bineveniți alături de câinele nostru. Nu mai primește animale de companie.

Pe lângă toate acestea, am mai fost la diverse pensiuni pe Valea Prahovei, în Horezu și la mare, însă nu-mi mai amintesc numele tuturor și nici nu am făcut poze.

Bonus: iată ce conține geanta de călătorie a Umei:

 • bol de apă/mâncare
 • șampon
 • prosop
 • rolă scame (păr) + rezervă
 • o păturică/pernuță
 • un cearșaf
 • zgardă, lesă
 • jucărie
 • perie
 • bețișoare de ros
 • pungi

Ps. Înainte de a rezerva la vreuna din cazările de mai sus, verificați dacă și-au păstrat politica de cazare dog friendly. După cum puteți vedea, unele din ele mi-au făcut chiar și mie surprize, nu mai primesc căței.

Dacă mai aveți sugestii de cazare dog friendly în România, Uma și noi le așteptăm cu mare interes în căsuța de comentarii 🙂
9 thoughts on “Cazare dog friendly în România”

 1. Buna ziua.In aceste locuri am fost noi cu cei doi catei.
  Cabana Lapis.Borsa Maramures
  Micul Golf. 2 Mai.
  Cabana Mija.Cheile Jietului
  Iazurile Bucovinei.Cacica.
  Hotel Transilvania Sighisoara.

 2. Alia Accommodation Bucharest – dog friendly:)
  E vorba de apartamente in regim hotelier, la Piaţa Universităţii & Centru Vechi.
  Va asteptăm cu drag , cu tot cu animăluţul din dotare!
  Simona
  PS: Mandră proprietară a 2 pisici.

 3. Mulțumesc pentru informații,îmi poți spune te rog daca la Vama Veche ai găsit și o plajă mai izolata pentru a merge cu câinele,știu că pe cele amenajate este strict interzis accesul cu animale de companie!

 4. Bunā ziua!Stiti o pajā izolatā,unde acceptā câini?Nu vreau s-o las acasā în niciun caz

  1. Salut! Noi am fost acum 2 ani la Plaja Tuzla, era cate de cat pustiu si nu am avut probleme cu catelusa noastra. Totusi, erau niste caini de-ai locului pe acolo.

 5. În Căciulata, Casa ANE, primește cu cățel! Garsonieră la parter, doar cu gresie pe jos, ieșire direct în curte! Parcuri în apropiere, poteci în pădure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.