Birmingham canals

Birmingham, orașul canalelor

O singură zi ne-a luat ca să ne îndrăgostim de Birmingham.

Am mai fost înainte pe lângă Birmingham și din câte am citit despre oraș ne așteptam să vedem un oraș industrial, dar ne-am înșelat amarnic.

Ca primă impresie, Birmingham este un oraș curat, cultural și plin de canale de apă. Cum ne-am alocat doar o singură zi să vizităm orașul, am stat mai mult prin centru unde ne-am bucurat de vremea fumoasă ca să explorăm străduțele. Am ajuns într-o luni, așa că am putut să facem poze în voie fără să încurcăm prea multă lume 🙂

Conform Wikipedia, Birmingham este al doilea cel mai mare oraș din Anglia, după Londra, cu o populație de aproximativ 1.1 milioane de locuitori, fiind situat în zona centrală a Ragatului Unit numită West Midlands.

Primele înscrieri oficiale ale orașului Birmingham datează din secolul 12, când s-a dezvoltat un oraș bazat de schimbul de bunuri între comercianți. Începând cu secolul al 18-lea, cunoscut și sub numele Industrial Revolution, orașul a cunoscut un boom de dezvoltare economică și de industrie.

Birmingham map

Înainte să apară trenul și alte mijloace de transport moderne mărfurile și bunurile produse în oraș erau transportate pe apă. Așa a apărut și s-a construit reteau de canale din Birmingham (Birmingham Canal Navigations aka BCN). În perioada revoluției industriale, rețeaua de canale se întindea pe o lungime de 257 km, iar primul canal a fost construit în Birmingham între anii 1768-1772, sub supravegherea lui James Brindley.

În prezent mai sunt navigabile doar 160 de km din rețeaua de canale, acestea fiind folosite doar pentru turism și pentru cei care locuiesc pe bărcuțe numite narrowboats, special create pentru navigarea pe canalele inguste .

Cea mai importantă descoperire din mediul industrial al orașului Birmingham datează din 1776 când James Watt și Matthew Boulton au dezvoltat motorul pe aburi folosit pentru industria grea.

Statuia de aur a lui Boulton, Watt si Murdoch
Statuia de aur a lui Boulton, Watt si Murdoch

După cel de-al doilea război mondial, Birmingham a început să se reinventeze și să se dezvolte mai mult pe partea culturală, atrăgând foarte mulți artiști și business-uri.

Doar datorită acestei schimbări majore, am reușit să ne bucurăm de un oraș frumos și modern care oferă multă cultură și night life.

Birmingham city night
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.