Biscuiti lilieci

Vlăduț’s Story și biscuiți lilieci

Eram în aeroportul Otopeni când am văzut pentru prima dată brandul Vlăduț’s Story și recunosc că mi-a smuls un zâmbet. Ideea numelui mi s-a părut haioasă, pentru că prima asociere legată de România pe care o fac străinii este Dracula – Vlad Țepeș – Transilvania. Așadar, Vlăduț mi s-a părut un fel de variantă veselă și mai prietenoasă a mult prea seriosului conte Dracula. Revenind în aeroport, am remarcat produsele în terminalul de plecări pentru că erau diferite de cele întâlnite până acum în magazinele obișnuite de suveniruri. Probabil că dacă mergeam în vizită la prieteni și nu într-un simplu city-break aș fi luat ceva de acolo. Vă spun puțin mai încolo ce, pentru că sunt câteva produse pe care nu le-am mai văzut pe nicăieri 🙂

Buuun! Deci făcusem cel puțin o dată eye-contact cu Vlăduț înainte să dau curs invitației prietenilor Travel Badgers și  Art&Craft, care m-au chemat la un workshop culinar de gătit și decorat biscuiți lilieci.

Într-o seară ploioasă  de noiembrie am ajuns  (pe bd. Barbu Văcărescu) la Rossini lounge, care era “dotat” cu bunătăți pe mese, cocă proaspătă în frigider, forme și cuptor pentru întins, decupat și copt prăjituri. Toată găteala a fost coordonată de Mădălina Duță, un specialist culinar foarte talentat, care ne-a arătat pas cu pas cum se fac biscuiții lilieci. Apoi i-am decorat și degustat (a se citi “devorat”), de au rămas în urma noastră numai frimiturile, ca după o invazie a termitelor.

Pe modelul “camera eats first”, am apucat să fac câteva poze înainte să încep să mă îndop cu bunătăți: primii au fost biscuiții lilieci (care am fost surprinsă să descopăr că au gust de biscuiți de casă!), au urmat cornulețele și prăjiturile nucă (pe care le făcea într-o vreme orice gospodină care se respectă, de vârsta mamelor noastre) și marea mea descoperire, prunele în ciocolată! Omg cum sunt prunele acelea! Deși liliecii au fost vedeta serii, eu pentru prune mi-aș lua bilet de avion (ieftin, dom’le, la promoție), ca să ajung la magazinul din terminalul de plecări.

Ce-am mai aflat despre biscuiți: a fost investit mult timp și pasiune pentru a ajunge la rețeta perfectă, căci accentul e pus pe ingredientele de calitate (unt, ouă, făină, cacao). Aluatul este făcut în porții mici, nu în cantități industriale, iar biscuiții sunt tăiați de mână cu forma-liliac. Formă care am aflat că este unică, nici măcar de rezervă nu există o a doua formă la fel. Dacă vreți să aflați și rețeta, bursucii călători au notat pas cu pas cum se prepară biscuiții lilieci.

Vlăduț’s Story mai are în portofoliu și turtă dulce, caramele sărate, dar și o grămadă de obiecte personalizate marca Vlăduț’s Story, numai bune de făcut cadou (pixuri, agende, creioane, bumbere universale pt telefon-mie asta mi s-a părut foarte util, pentru că se potrivește oricărui model de telefon și îl protejează, fără să arate că o husă obișnuită).

Și dacă vreți să știți de unde să vă faceți stocul de prune în ciocolată sau de suveniruri pentru prieteni, produsele Vlăduț’s Story pot fi cumpărate online sau în magazinele Art&Craft din Sibiu și Târgu-Mureș și în cadrul galeriilor comerciale Best Value din Aeroporturile Henri Coandă – Otopeni, Timișoara, Cluj, Craiova și Constanța.

Iar pe pagina de Fb Art&Craft găsiți multe variante de pachete delicioase ce pot fi făcute cadou, în caz că v-a luat pe nepregătite vreo onomastică sau… Crăciunul 🙂




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.