Kew Gardens

Kew Gardens și cele patru anotimpuri

Grădina botanică Kew, cunoscută sub numele oficial în engleză Royal Botanic Gardens, Kew, este situată în regiunea Richmound, în sud-vestul Londrei și se poate ajunge la destinație cu metroul londonez, trenul sau cu mașina.

Cu aproximativ 121 de hectare (~1.21406 km2), este în top 5 printre cele mai mari grădini (botanice) din lume și este lider mondial în cercetarea și prezervarea a peste 33 000 specii de plante. Pentru a vizita Kew Gardens trebuie să vă alocați măcar o zi întreagă, dacă doriți să vedeți cel puțin atracțiile principale din grădină. Din fericire, există un trenuleț care face un traseu complet al grădinii, unde șoferul este și ghid. Acest trenuleț se poate lua direct din fața intrării și este inclus în prețul biletului; iar traseul complet durează în jur de 1 oră dacă nu doriți să coborâți. 

Printre atracțiile principale de la Kew Gardens se numără:

  • The Palm House, sau sera de palmieri este vizibilă încă de la intrarea în grădină. Este una dintre cele mai mari sere din lume cu 150 de metri lungine. Datează din epocă victoriană și este acoperită cu aproximativ 16 000 de panouri de sticlă. Sera de palmieri, așa cum îi spune și numele conține foarte mulți palmieri și plante exotice și rare; la subsol se poate vizita un mic acvariu.
  • The Waterlily House, sau sera de nuferi a fost construită în 1852, este cea mai caldă și umedă seră din Kew Gardens. Sezonul nuferilor începe de la finalul lui August până în Octombrie și puteți vedea de la cel mai mic specimen de nufăr până la cel mai gicantic, cunoscut sub numele de Victoria amazonica.
  • The Princess of Wales Conservatory, a fost deschis în 1987 de către Prințesa Diana și include 10 zone climatice diferite, pintre care: secțiunea de câtuși, secțiunea de orhidee, chiar și o secțiune de plante carnivore.
  • The Royal Kew Palace, este cel mai mic palat regal din Marea Britanie fiind locuit de regele George al III-lea și familia lui.
  • The Japanese Gate and Landscape,  sau poarta japoneză Chokushi-Mon (tradus în engleză Imperial Envoy’s Gateway) a fost adusă la Kew Gardens în 1911. Aceasta este o replică a porții din cel mai sacru templu din Tokyo. Lângă poartă este o grădină de pietre, în stil japonez, un cireș japonez plantat de împărat în momentul vizitei la Kew Gardens și tot aici puteți descoperi multe specii de plante de origine japoneză.
  • The Chinese Pagoda, a fost construită în 1762 și are aproximativ 50 de metri înălțime cu 253 de trepte centrale. Din păcate nu este deschisă publicului, dar acesta este un obiectiv vizibil din multe colțuri ale grădinii.
  • The Tree Top Walkway, sau platforma ridicată oferă o perspectivă foarte frumoasă a grădinii, a vârfurilor de copaci și chiar o parte din sud-vestul Londrei. Se poate acccesa atât cu liftul cât și pe scări, având are o înălțime de 18 metri și lungimea de 100 de metri.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7ngHhWAFzBc]

Linkuri utile: Site oficial Facebook Twitter Instagram Youtube

KEW GARDENS ȘI TOAMNA

Toamna în Anglia este racoroasă și ploiasa. Dar atunci când este soare, atmosfera se schimbă complet, iar natura își afișează paleta completă de culori tomnatice.

Toamna la Kew Gardens este un eveniment pe care nu trebuie să îl ratați: pentru plimbările în grădină, pentru cafeaua, ceaiul sau ciocolata caldă după preferințe și pentru vizitarea serelor, mai ales sera de nuferi, care este cea mai călduroasă seră din Grădină.

Un mic preview a grădinii de la începutul toamnei:

KEW GARDENS ȘI IARNA

în perioada iernii Kew Gardens organizează un show de lumini și decorațiunii de Crăciun. Acesta începe din Noiembrie până la finalul lui Decembrie și se ține seara după ora 5PM. Trebuie să specific că biletul de intrare pentru acest eveniment este separat față de biletul de intrare din timpul zilei și nu se poate cumpără de la casă. Pentru achiziționarea biletului trebuie să faceți booking online sau telefonic și ulterior puteți să cumpărati biletul. Toate informațiile necesare le puteți găsi pe site-ul lor AICI.

Avem câteva sfaturi pentru acest eveniment:

  1. Să vă faceți din timp rezervare. Biletele din perioada Crăciunului sunt cele mai cerute și se vând cel mai repede.
  2. Să vă cumpărați online biletele.
  3. Să mergeți în timpul săptămânii, Vinerea și Sâmbăta sunt foarte aglomerate.
  4. Trebuie să vă pregătiți pentru seri foarte racorase și umede. Să vă luați haine și încălțăminte groase, pentru că sunt riscuri să înghețați și să nu aveți unde să vă încălziți.

Chritmas at Kew 2015 se ține între 25 Noiembrie și 2 Ianuarie 2016 și este un eveniment magic pe care nu trebuie ratat.

Mai jos am inclus poze de la Chritmas at Kew 2014:

KEW GARDENS ȘI PRIMAVARA

Trebuie să recunosc că primăvara această a fost prima primăvară în care am ajuns la Kew Gardens. Dintre cele 4 anotimpuri, primăvara este preferatul meu. Nu puteam să îmi închipui câte magnolii sunt, cât de invigorantă este atmosfera și mai ales fermecată. Deși mai fusesem de câteva ori în 2014, de abia în primăvară lui 2015 am descoperit mica seră de bonsai și i-am prins chiar în momentul înfloririi. și nici grădina japoneză, locul meu preferat, nu m-a lăsat dezamăgită.

Pot să spun că am rămas fără cuvinte, după cum puteți vedea din poze:

KEW GARDENS ȘI VARA

Vara aduce cu ea multe flori, mult soare și foarte multă verdeață. Kew Gardens oferă foarte multe activități de făcut în timpul verii. Noi recomandăm activități de afară ca picnic sau explorarea în detaliu a grădinii și a tuturor zonelor verzi din grădină. în spatele serei de palmieri se află grădina de trandafiri, pe care nu trebuie să o ratați! O să rămâneți uimiți de diversitatea trandafirilor atât în mărime, culori și în mirosuri.

Am inclus mai jos poze din vara lui 2014 și 2015:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.